Ο ΕΛΛΑΝΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ 6ΟΟ:
ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΟΛΙΤΗΣ;

ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ:

Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2021

Ρυθμίσεις για την ψηφιοποίηση της διαδικασίας της δήλωσης γέννησης.


Κοινή Υπουργική Απόφαση ΓΔΟΔΥ/ΔΔΥ/490/2020 - ΦΕΚ 404/Β/10-2-2020

Πώς θα γίνεται η ψηφιακή δήλωση γέννησης στα μαιευτήρια και η αίτηση για το επίδομα

Άρθρο 8
Διαλειτουργικότητα των πληροφοριακών συστημάτων
1. Για την επίτευξη των σκοπών της παρούσας, η διαλειτουργικότητα των πληροφοριακών συστημάτων του Μητρώου Πολιτών του Υπουργείου Εσωτερικών, του Ε.Φ.Κ.Α., του Μητρώου Α.Μ.Κ.Α., του Ο.Π.Ε.Κ.Α. και της Α.Α.Δ.Ε. με το πληροφοριακό σύστημα της Η.ΔΙ.Κ.Α. Α.Ε., πραγματοποιείται αποκλειστικά μέσω του Κέντρου Διαλειτουργικότητας (ΚΕ.Δ.) της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.
2. Η διάθεση των σχετικών διαδικτυακών υπηρεσιών διενεργείται σύμφωνα με το ισχύον Πλαίσιο Ασφάλειας Πληροφοριακών Συστημάτων της Γ.Γ.Π.Σ.Δ.Δ. και τις διατάξεις περί προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα. Για την διερεύνηση προβλημάτων ή αμφισβήτησης κλήσεων των διαδικτυακών υπηρεσιών, πραγματοποιείται καταγραφή των κλήσεων.
3. Μεταβατικά και έως 31.03.2020, η επικοινωνία και ανταλλαγή δεδομένων της Η.ΔΙ.Κ.Α. Α.Ε. με τα ανωτέρω μητρώα γίνεται μέσω της διαδικτυακής υπηρεσίας της Η.ΔΙ.Κ.Α. Α.Ε. και σύμφωνα με τις τεχνικές προδιαγραφές, όπως αποτυπώνονται στο συνημμένο παράρτημα Α της παρούσας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad